Cum alegem piesele de mana dentare potrivite?

Cum alegem piesele de mana dentare potrivite?

Piesele de mana sunt utilizate zilnic de catre medicii stomatologi si, pe langa unitul dentar, reprezinta cele mai importante echipamente stomatologice, alaturi de lampa de fotopolimerizare si microscopul dentar.

Piesele de mana sunt de mai multe tipuri, fiecare dintre ele avand propriul scop si propria utilizare. In functie de necesitatea medicului stomatolog in interventiile stomatologice, piesele de mana pot fi:

  • piese de mana de mare viteza (turbinele si piesele contraunghi cu multiplicare)
  • piese de mana de mica viteza (piesa contraunghi si piesa dreapta)
  • micromotoare pneumatice sau electrice
  • piese de mana chirurgicale (cu reductie)

Piesele de mana dentare au suferit de-a lungul anilor multe modernizari si imbunatatiri, ducand astfel la o mai buna dexteritate si la o precizie ridicata. La fel ca si in cazul uniturilor dentare, inainte de a alege piesele de mana potrivite, trebuie sa tinem cont de anumite aspecte, precum:

1. Scopul pieselor de mana (tipul de proceduri pentru care sunt utilizate)

Turbinele dentare sunt utilizate pentru a prepara suprafetele dentare, in timp ce piesele de mana de mica viteza sunt utilizate pentru a finaliza sau a finisa restaurarile sau bonturile protetice. Majoritatea micromotoarelor dentare electrice pot functiona atat la viteze ridicate, cat si la viteze reduse.

2. Functionalitatea

Cand achizitionezi o piesa de mana trebuie sa vezi si mai ales sa simti cum sta in mana ta. Greutatea, balansul, marimea capului si durabilitatea sunt printre cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tii cont. Cu o piesa de mana potrivita te poti bucura de o dexteritate ridicata si de un plus de precizie.

3. Sunetul si nivelul de zgomot

Un alt aspect important de care trebuie sa tii cont este sunetul produs de piesele de mana, in special cand este vorba de turbinele dentare, si nivelul de zgomot. Alege o turbina stomatologica silentioasa, care sa nu duca la disconfortul pacientilor in timpul tratamentului stomatologic.

4. Bugetul

In functie de bugetul de care dispui, poti alege dintr-o mare varietate de turbine stomatologice. Ai grija sa selectezi un distribuitor care iti poate prezenta mai multe modele potrivite nevoilor tale si care se incadreaza in bugetul tau. Este bine sa iei in calcul si costurile pentru consumabile, kit de reparatie, LED etc

5. Lubrifiere si mentenanta

In functie de tipul piesei de mana si conexiune trebuie luat in calcul adaptorul pentru lubrifiere si tipul de ulei recomandat de producator. In cazul turbinelor cu cupla rapida, adaptoarele pentru lubrifiere difera de la un producator la altul.

6. Producator

Pe piata sunt multi producatori si multe branduri sub care poti gasi piese de mana. Asigura-te ca alegi un produs de incredere si ca ulterior beneficiezi de mentenanta pentru acel produs.

7. Garantie

Este important sa te asiguri inca de la inceput ca turbina stomatologica beneficiaza de garantie si ca cei de la care ai achizitionat-o iti ofera service si mentenanta atat in perioada de garantie, cat si post-garantie. Chiar daca durata medie de viata a unei piese de mana este ridicata, sunt anumite componente care se schimba periodic. De exemplu: rotor cu rulmenti, pensa, push button, LED...

 

Alege turbinele dentare comercializate de Upex!

Upex importa si distribuie echipamente stomatologice de ultima generatie, venind in intampinarea celor mai exigente cerinte si nevoi. Aducem in Romania branduri internationale de renume si ne mandrim cu parteneriate de lunga durata. Printre brandurile cu care lucram se regasesc: Ancar, ANLE, Being, Bien Air, Ekom, Zeiss, Tosi, Jinme, Greeloy, Woodpecker, Cattani.