Cum sa prelungesti durata de viata a pieselor de mana

Cum sa prelungesti durata de viata a pieselor de mana

Mai mult de jumatate din piesele de mana care ajung in service pentru reparatie au probleme datorate unei ingriiri incorecte. In aceste cazuri apar costuri de reparatie care nu sunt necesare si pot fi evitate. De asemenea, stricarea si schimbarea prematura a pieselor de mana pot fi evitate cu o ingrijire si o curatare corespunzatoare.

 

Piesele de mana sunt folosite constant in timpul tratamentului stomatologic si sunt supuse unei uzuri destul de mari, din acest motiv este extrem de important sa curatam si sa lubrifiem piesele de mana regulat. Si, in plus, deteriorarea si nefunctionarea pieselor de mana pot surveni si din cauza unei utilizari si ingrijiri necorespunzatoare sau de la lovirea/scaparea din mana a acestora.

 

Folosirea unei presiuni corespunzatoare

Presiunea de aer maxima recomandata pentru majoritatea pieselor de mana este de aproximativ 35 PSI (verificati de asemenea si recomandarile producatorului). O presiune excesiva (mai mult de 40 PSI) poate distruge rulmentii pieselor, lucru ce duce si la deteriorarea piesei de mana.

 

  1. Lubrifierea adecvata

Una dintre cele mai comune greseli este reprezentata de aplicarea insuficienta de lubrifiant. Lubrifierea pieselor de mana este recomandata dupa fiecare pacient sau la maxim 15 minute de utilizare. Dupa lubrifiere porniti piesa 20-30 de secunde fara apa pentru a permite evacuarea uleiului in exces si a resturilor din capatul piesei de mana.

 

  1. Respectarea simbolurilor si a indicatiilor de ingrijire

 Pentru o durata de viata cat mai mare a pieselor de mana, trebuie sa fiti atenti si sa respectati indicatiile de ingrijire.

Retineti ca doar instrumentele marcate cu simbolurile de sterilizare pot fi sterilizate in autoclava. Pentru a va bucura cat mai mult de durata de viata a pieselor de mana, curatarea corecta si ingrijirea atenta sunt indispensabile.

Alege piesele de mana cu service inclus comercializate de Upex!

Upex importa si distribuie echipamente stomatologice de ultima generatie, venind in intampinarea celor mai exigente cerinte si nevoi. Aducem in Romania branduri internationale de renume si ne mandrim cu parteneriate de lunga durata. Printre brandurile cu care lucram se regasesc: Ancar, ANLE, Being, Bien Air, Ekom, Zeiss, Tosi, Jinme, Greeloy, Woodpecker, Cattani.