Cum sa-ti amenajezi corect cabinetul stomatologic tinand cont de confortul pacientului

Cum sa-ti amenajezi corect cabinetul stomatologic tinand cont de confortul pacientului

Nu este niciun secret faptul ca, in continuare, foarte multi oameni sufera de anxietate numai la gandul ca trebuie sa faca o vizita la medicul stomatolog. Stiind acest lucru, este important sa iti amenajezi cabinetul si in functie de acest lucru, de a gandi un spatiu confortabil si eficient, in care toti pacientii sa se simta in siguranta si sa fie relaxati in timpul vizitei.

Zona de receptie

Pacientii ar trebui sa se simta in siguranta chiar din momentul in care pasesc in cabinet. Biroul din zona de receptie trebuie sa fie deschis, abordabil si plasat intr-o zona foarte apropiata de intrare pentru a usura interactiunea dintre pacient si receptionist sau alti membri ai cabinetului. Asigurati-va ca aveti pe receptie si la indemana cateva elemente de baza, precum, carti de vizita, pixuri, servetele, dezinfectant.

 1. Culorile

Stim deja ca paleta de culori dintr-o camera influenteaza felul in care ne simtim. Alegeti culori linistitoare care sa ajute pacientii sa-si mentina o stare de calm. Sugeram utilizarea nuantelor deschise de albastru, mov, bej sau maro.

 1. Lumina

Lumina este foarte importanta. Pastrati o lumina puternica in sala de asteptare pentru a preveni sentimente claustrofobice. Daca este posibil, includeti mai multe surse de lumina in zone diferite ale camerei.

 1. Mobilierul

Asigurati-va ca alegeti un mobilier spatios si confortabil si ca aveti suficente locuri pentru ca pacientii sa stea jos. Asigurati-va ca toata lumea are unde sa stea jos in cazul in care cabinetul este aglomerat.

 1. Materiale de citit

In ziua de astazi, aproape toata lumea este cu ochii intr-un smartphone, insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa avem un sortiment variat de reviste si alte materiale disponibile in sala de asteptare. Incercati sa includeti materiale educationale care ar prezenta interes pacientilor. Puteti de asemenea sa informati pacientii despre alte servicii si produse pe care cabinetul le ofera.

De asemenea, in cazul in care aveti printre pacienti si copii sa aveti jucarii/carti/un loc de joaca special amenajat si pentru acestia.

 1. Detaliile care fac diferenta

Nu uitati sa includeti si mici detalii care sa contribuie la experienta pacientilor in cabinet. Aici ne referim la muzica ambientala, mirosurile prezente in sala de asteptare (odorizant vs. dezinfectant), decoratiunile de pe pereti si asigurati-va ca spatiul nu este prea aglomerat.

 

Zona de Tratament

Zona de tratament este probabil cea mai importanta componenta de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne referim la design-ul cabinetului stomatologic. Pe langa considerentele legate de decor din zona de receptie (care sunt in continuare aplicabile si in zona de tratament), trebuie sa tinem cont si de alte aspecte, precum:

 1. Unitul dentar

Scaunul stomatologic are o importanta deosebita cand discutam despre confortul pacientilor. Este locul unde petrec majoritatea timpului atunci cand se afla in tratament stomatologic, asadar este important ca acesta sa fie confortabil. Uniturile dentare precum cele de la Ancar sunt construite avand confortul pacientului in minte si ofera multiple posibilitati de inclinare in asa fel incat pacientul sa stea mereu intr-o pozitie confortabila, chiar si cand discutam despre un tratament stomatologic de lunga durata.

 1. Tehnologia

Majoritatea oamenilor prefera sa fie distrasi de la tratamentul stomatologic. Aici ne referim la o muzica de fundal, casti sau chiar un televizor la care pacientii se pot uita in timpul tratamentului. Considerati montarea unul televizor chiar pe tavan pentru ca pacientii sa se poata uita confortabil atunci cand scaunul este inclinat. Si, asigurati-va ca lasati pacientul sa aleaga la ce doreste sa se uite de dinainte de inceperea tratamentului.

 1. Alte detalii

 • Tineti prin preajma un scaun de rezerva pentru ca insotitorii/parintii sa poata sta jos
 • Aveti grija sa aveti si un cuier in cabinet pentru ca pacienti sa-si poata depozita haina/geanta.
 • Considerati sa plasati si o chiuveta cu oglinda pentru ca pacientii sa-si poata verifica noua lucrare dentara, unde isi pot clati gura si unde isi pot aranja parul/machiajul inainte de plecare.

 

Apeleaza la Upex pentru servicii de amenajare cabinete stomatologice

Oferim servicii complete de consultanta si suport tehnic pentru planificarea, designul si amenajarea spatiului din clinicile stomatologice. Un mix intre traditional si inovatie, vasta experienta precum si profesionalismul echipei noastre sunt elementele care ne recomanda ca un partener de incredere in amenajarea eficienta a spatiului clinicilor stomatologice.