Turbine dentare

 

Turbine dentare. Caracteristici

Medicii stomatologi folosesc zilnic turbine dentare, piese de mana cunoscute in randul pacientilor cu denumirea de freze. Sunt foarte asemanatoare cu cele utilizate in industrie (dar mult mai mici) si servesc tot pentru efectuarea unor interventii ce necesita precizie. Turbina dentara este clasicul instrument rotativ, ce are in componenta un rotor, actionat de aer comprimat (aerul comprimat este activat de compresor, ”centrala” cabinetului de stomatologie).

Turbine dentare Sunt 9 produse.

Turbine dentare Upex. Avantaje

Rotorul, la randul sau, permite rotatia frezelor dentare montate in varful dispozitivului, cu o viteza ce depaseste uneori 400.000 r.p.m. Frezele, de marimi variate, in mod normal sunt acoperite cu un strat abraziv (granulatie diamantata), fiind intrebuintate in diverse activitati odontoiatrice:

  • Taierea smaltului pentru indepartarea vechilor obturatii / incrustatii deteriorate;
  • Pregatirea cavitatilor dentare afectate de carii, in vederea unor reconstructii;
  • ”Modelarea” pilonilor (coroane dentare ce urmeaza sa fie ”imbracate” de lucrarea protetica);
  • Finisarea lucrarilor de restaurare dentara din compozit / alte materiale, etc.

 

Iluminare proprie

Turbinele dentare Being cu iluminare proprie sunt dotate cu fibra optica, caracteristica ce permite o vizibilitate superioara la nivelul suprafetei de lucru.

Rapiditate

Data fiind viteza de functionare, pacientii nu mai simt vibratiile emise, aspect ce le garanteaza confortul in timpul procedurilor.

Potenta

Practic, sunt in masura sa penetreze tesuturile cele mai dure ale structurilor dentare, eliminand orice ramasita de carie sau obturatie veche.

Design ergonomic

Design-ul ergonomic si dimensiunile reduse faciliteaza utilizarea fiecarei turbine dentare, indiferent de imprejurari sau de modelul ales.

Deschidere facilitata

Aceasta categorie de piese de mana este completata de un sistem practic de deschidere ”push-button” care permite inlocuirea rapida a frezelor.

Rezistenta

Toate turbinele dentare pe care le comercializam sunt robuste si sigure. Personalul medical si pacientii nu se supun niciunui fel de risc in timpul utilizarilor.

Garantie

Renumele brand-ului este cea mai buna carte de vizita in ce priveste durabilitatea si eficienta. In plus, va asiguram o perioada de garantie de 6 luni de la data de livrare. Daca in randul producatorilor de piese de mana performanta poarta numele Being, pe piata furnizorilor de produse stomatologice, calitatea serviciilor este reprezentata de Upex.